7 websites met gratis stockfoto’s

Het gebruik van professionele (stock)foto’s kan een grote bijdrage hebben aan de kwaliteit van de content op een website of een social media-account. In deze blog noemen wij 7 websites met gratis stockfoto’s en geven we aan hoe je stockfoto’s kunt optimaliseren voor zoekmachine’s zoals Google. 

1.       Unsplash 

2.       Pixabay 

3.       Pexels 

4.       Pikwizard 

5.       Picjumbo 

6.       Freeimages 

7.       Splitshire 

Google afbeeldingen 
De meest gemakkelijke manier om stockfoto’s te vinden zal waarschijnlijk via google afbeeldingen zijn. Het nadeel hiervan is echter dat veel foto’s op Google afbeelding auteursrechtelijk beschermd zijn en je zelfs een boete kunt krijgen als je deze foto’s (zonder toestemming) gebruikt voor jouw content. Hiernaast is het vaak ook nog even zoeken om erachter te komen of de foto op Google beschermd is of niet, waardoor wij afraden om (zonder toestemming) foto’s van Google afbeeldingen te gebruiken voor content.

Bonus tip: Optimaliseer de afbeeldingen voor zoekmachines 
Indien je de stockfoto’s wilt gebruiken voor op je website is het raadzaam om de afbeeldingen te optimaliseren voor zoekmachines. Dit kan je doen door de naam van het bestand, de titel en de alt-tag een juiste omschrijving van de foto te geven.  

Deel onze blogs!